Rubinsteinkine

pravljice

| »

dopustniška dva

2.09.2008

Prvi -nočni- dopustniški zakon je spanje z nogami na toplem in z glavo pod zvezdami. Gledati druge svetove in se razbremeniti vsega pritiska družbenih mehanizmov, sistemov in ideologij, ki posameznika omejujejo, na drugi strani pa samopoveličujejo človeštvo nasproti naravi. Zaspim ob naštevanju svetov. Prvi vsakodnevni, stvarni svet, z vso našo predsodkov polno pomembnostjo, prisvajanjem in plezanjem eden čez drugega. Drugi mikro, kemični svet, ki nas poganja in nosi skrivnost življenja. Tretji notranji, duševni svet, svet domišljije, tistega, česar tu ni. Četrti je svet drugih zvezd in galaksij. Peti drugih časov in snovi. 

Drugi -dnevni- dopustniški zakon je toples kopanje brez prebodenih pogledov in nekogaršnjih pojasnil, da zaradi otrok.  Bolj ko je svet zapacan, več je moralnih čistunov, ki razkošje omejijo na spodobno mero, kaj je prav in kje je čemu pravo mesto. Včasih zaradi toplesa nismo imele problemov, dandanes pa nas bi vse stlačili med nudiste.  Prav sta le dva svetova torej, popolna v svoji skrajnosti.

  • Share/Bookmark
 

Avtor rubinstein, zapisano 2.09.2008 ob 18:53 pod miks. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “dopustniška dva”
  1. bin - 3.12.2008 ob 14:14

    Si to ti “rubinstein”, ki se že poznava? :)

  2. rubinstein - 23.03.2009 ob 18:40

    Bin, pozdravljen na mojem blogu. Verjemi ali ne, svoj blog sem šele danes odprla in sem prijetno presenečena. Malo lenoba, malo pomanjkanje domišljije kaj naj sploh ponudim na blogu. Mogoče pa nisem brezupen nepismen primer in še kaj spravim skupaj. Sem pa še daleč od tvojih pesnitev, na prostepoljane si komaj upam poškilit.

  3. bin - 24.04.2009 ob 22:13

    Vztrajno sem klikal na bližnjico do tvojega bloga “Rubi”, pa ni bilo nič. :sad: No, takoj ko sem obupal, si se oglasila. ;) Zdaj, ko sem te spet našel, grem pa malo “čekirat kvaliteto zadnjih zapisov”. Se še kaj oglasim. :)

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !