Rubinsteinkine

pravljice

« | | »

Igrati ali hazardirati?

24.03.2009

Nikoli nisem igrala računalniških igric. Tudi sicer me igre ne pritegnejo. Ko vsi drugi igrajo ali rešujejo uganke, jaz nekaj mečkam. Na koncu se le spravim k delu. In začnem to, kar normalni ljudje preskočijo. Sprašujem se, ali je uganka sploh rešljiva, je ena ali več rešitev, kako lahko spremeniš pravila ali vprašanje. To mi drugi zamerijo, ker si z mano ne morejo nič pomagat. Obveljam za leno in zateženo. Zadnjič, ko so se vsi kolegi preskušali v varianti Einsteinove uganke, sem jaz ugotavljala ali se sploh da rešit. Bolj je zanimivo analizirat uganko, kot reševat eno. Vse ali nič. Razumem, da je, ko danes preberem iz novic, James F. Crook nepriljubljen, ker je z rešitvijo sudoku igre vzel igralcem vso draž te igre. Rešil je vse. Kakor znajo računalniški programi zmagat v vsaki igri šaha.
Zame je nepreklicno, da sem zgrešila študij. Teorija iger in sploh matematika je zelo zanimiva.

 

Zares pa igram le eno igro, ameriško ruleto. Teorija rulete je znana, a za naslednji met kroglice le-ta obmolkne. Na vse ali nič, torej.

 • Share/Bookmark
 

Avtor rubinstein, zapisano 24.03.2009 ob 15:33 pod Zabava. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Igrati ali hazardirati?”
 1. kayelina - 4.04.2009 ob 15:40
  kayelina

  Tole Einsteinovo uganko sem tudi jaz rešila pred leti, in sicer takoj, potrebovala sem 10 do 15 minut. :)
  Tudi jaz obožujem matematiko. Igrice pa so mi všeč različne. Od teh, ki so v Windowsih, včasih igram le Minolovca in Pasijanso Pajek. Sicer imam rada detektivske igrice, a jih je malo free. Od vseh iger, ki sem jih kadarkoli igrala, pa me je najbolj zasvojila Exile – Ruined World. Nažalost sem pri formatiranju računalnika izgubila save file, nimam pa je volje začeti znova, ker je predolga. Ne vem niti, ali je demo, ali celotna.
  Sicer pa 3d iger ne prenesem, sploh pa ne streljaških. LP :)

 2. rubinstein - 4.04.2009 ob 16:05

  Kayelina, hay! Enkrat te peljem v Perlo, boš videla, do jutra naju ne bo ven.

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !